Författararkiv: jazzkissen01

Premiär för ny klubb – CLUB CLASSIC!

FREDAG 17 NOVEMBER KL. 18.00

CLUB CLASSIC MED LEVON CHILINGIRIAN

FESTSALEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

 2017-11-17 Club Classic

Nu är det premiär för Club Classic. Evenemanget är både en avspänd inkörsport för alla som är nyfikna på den klassiska musiken och samtidigt en rolig utmaning för alla som redan älskar den. Välkommen till Club Classic! 

Kvällen inleds vid 18-tiden för de som vill träffas över en bit mat, där Folkets hus serverar en härlig buffé. En timme senare blir det musikquiz med kvällens artister som levererar frågor om musiken och ger en musikalisk bakgrund. Det blir fina priser i den lekfulla tävlingen innan kvällen vid 20-tiden avslutas med en liten konsert.  

Premiärgäst är ingen mindre än Levon Chilingirian, verksam som violinist och kammarmusiker under mer än fyra årtionden med ”hela världen” som arbetsfält. Han är grundare av legendariska Chilingirian Quartet och både professor och Chamber Music Artist in Residence vid Royal Academy of Music och vid Guildhall School of Music and Drama, båda i London. Vid pianot hittar vi Jonas Olsson, en välbekant pianoprofil som medverkat vid många konserter i Vänersborg och en ledande pianist i Skandinavien. Han är verksam som pedagog och solist både i Tyskland och Sverige.

Konserten är ett samarbete mellan Vänersborgs Musikförening, Musikakademi Vänersborg, Vänersborgs kommun och Studiefrämjandet.    

 

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

Releasekonsert för nya MEWE!

IMG_3075

Jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist släpper sin femte skiva tillsammans med sin kvintett. Den officiella releasefesten bli på hemmaplan i Vänersborg och kvällen till ära är också gitarristen Krister Jonsson gäst.

Vi utlovar allt i från stilla ballader till bombastiska fusiondängor. På Vänersborgs teater, ingång på baksidan.

Här kan du kika på ett klipp från turnén:

trim.E32BFF36-8F80-4577-854C-75601185A026

Aurorafestival 2-4 november

2-4 november

Höstens Aurorafestival äger rum i Vänersborg. Denna festival är i grunden en festival för de små ensemblerna, för det lilla rummet. Följ med Aurora Chamber Orchestra och alla de ungdomar från när och fjärran som deltar
i festivalveckan. De flesta av dem kommer att bo i privata värdfamiljer och kan du ta emot en Aurora-student får du en nära kontakt med framtidens förnämsta musiker och fribiljetter till flera av konserterna. Kontakta i så fall Vänersborgs Musikförening. Artister, lokaler och tider meddelas senare. Programmet presenteras i september, då också biljetterna släpps.

För information och biljettbokning – www.auroramusic.se

Dansk prisad ståkkvartett i Vänersborg 29/10

Prisad dansk stråkkvartett

Söndag 29 oktober kl 16.00 (obs! tiden)
Nightingale String Quartet
Festsalen, Folkets Hus, Vänersborg

IMG_2993

Kulturveckan i Vänersborg fortsätter på söndag med danska Nightingale String Quartet. Kvartetten består av fyra danska tjejer som ursprungligen var studiekamrater vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Nu har de spelat ihop i tio år och rönt stor uppskattning runt om i världen. De har erhållit flera priser både i och utanför Danmark. Kvartetten har gjort turnéer i Kina, Ryssland, Brasilien, USA och runt om i Europa och 2014 gjorde de sin debut i Wigmore Hall i London. Sverige har de gästat ett flertal gånger men nu är det premiärdags för Vänersborg. Deras skivinspelningar har prisats bland annat som Årets bästa kammarmusikinspelning av BBC Music Magazine och de blev utsedda till ”Young Artist of the Year” av brittiska tidskriften Gramophone. Nightingale String Quartet består av Gunvor Sihm och Josefine Dalsgaard violin, Marie Broholt Jensen viola och Louisa Schwab cello. Konserten ingår i Vänersborgs kommuns kulturvecka.

smakprov hittar du här: https://youtu.be/meF8CGZWfF4

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

Melodic Melange – jazz och musik från olika hörn

2017-10-26Melodic Melange

TORSDAG 26 OKTOBER KL. 19.00
MELODIC MELANGE
BLÅ SCENEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika gen- rer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmu- siker från olika samarbeten. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

De fyra bandmedlemmarna är Anders Hagberg flöjter/sopransaxofon, Ahmad al Khatib oud, Johannes Lundberg kontrabas/röst och Lisbeth Diers slagverk.

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

Babben Larsson och Vargöns storband 1 Oktober på Vänersborgs teater!

2017-10-01 Babben Larsson VMF

SÖNDAG 1 OKTOBER KL. 18.00
BABBEN LARSSON & VARGÖNS STORBAND
VÄNERSBORGS TEATER

Hon är ståuppartist, skådespelare, föreläsare men också duktig jazzsångerska både i sin kvintett och med storband. Efter succén på Aqua Blå Visfesti- val i juni kommer nu Babben Larsson tillbaka till Vänersborg, denna gång med populära Vargöns storband under Sixten Hays ledning.
Det blir musik ur Babbens storbandsmapp med arrangemang av Mats Hålling och storbandet har säkert också några egna låtar…
Babben har på sin meritlista också en hel del priser, bland andra Thore Skogman-priset, Albert Engström-priset och inte minst Povel Ramels Karame- lodiktstipendium som hon fick 2008 för ”ädelsång och text med träffsäker tajming”. Träffsäker tajming är verkligen Babben i ett nötskal!
En underhållande kväll kan vi utlova!
BILJETTPRIS 250 KRONOR (MEDLEM 200 KRONOR)

Återvändarkonsert med Torbjörn Gultz

TORSDAG 14 SEPTEMBER KL. 19.00
J.D.G.D.R.
BLÅ SCENEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

2017-09-14 jdgdr bari-8588 vmf

I denna grupp, ledd av trumpetaren Dan Johansson och saxofonisten Magnus Dölerud, samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer. Med dessa rutinerade musiker följer en lång lista av samlade projekt och ensembler, från Keith Jarretts European Quartet, via Fredrik Norén Band och Norrbotten Big Band till en mängd framståen- de storband, ensembler och internationella samarbeten.
G i gruppnamnet står för vänersborgsbördige pianisten Torbjörn Gulz, till vardags lektor vid Kungl.Musikhögskolan i Stockholm. Övriga är Palle Da- nielsson bas och Fredrik Rundqvist trummor. J.D.G.D.R. kommer att bjuda på en väl avvägd mix från jazzens standardrepertoar och nyskriven musik. Allt framfört i ett kommunikativt, kreativt, rytmiskt och melodiskt flöde.

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

 

 

”Romantikens mästare” med prisbelönt duo 10 september!

2017-09-10 Potenza och Volt ver 3 foto Linn Therese VMF
SÖNDAG 10 SEPTEMBER KL. 17.00
ROMANTIKENS MÄSTARE
VOLT & POTENZA DUO
FESTSALEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

Pianisterna Oda Voltersvik och Giulio Potenza vann i maj 2017 första pris
i Bradshaw & Buono International Piano Competition i Carnegie Hall i
New York. Duon bildades 2014 och har sedan dess framträtt bland annat
i St Martin in the Fields, Palermo Classica International Festival och på Griegfestivalen i Bergen. De brinner för sitt gemensamma intresse att föra ut musik för fyra händer. Norska Oda Voltersvik framträder både som solist och kammarmusiker i olika sammanhang. Italienske Giulio Potenza är efter studier i Italien och England nu verksam i London.

Programmet ”Romantikens mästare” innehåller verk av Chopin, Grieg, Liszt, Rachmaninov och Dvorak.

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 100 KRONOR)

Säsongsstart! Gentlemen & Gangster-swing i Festsalen. Kom och dansa!!

king-oliver_zoom

 

FREDAG 25 AUGUSTI KL. 19.00
GENTLEMEN & GANGSTERS
FESTSALEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

Från Göteborg kommer ett av världens hetaste tradjazzband – Gentlemen & Gangsters. De är stora på jazzscenerna i bland annat Sydkorea, Eng- land, Spanien, Irland, Turkiet, där de spelar såväl till Lindy hop-dans som konsert. Nu kommer de äntligen till Vänersborg och inte nog med det – vi bjuder upp till dans! Om du gillar att dansa Lindy hop, swing eller övrig fridans är detta kvällen för dig.

Gentlemen & Gangsters spelar tradjazz med en touch av swing. Musik från Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Sidney Bechet, Duke Ellington med flera. Hög energi och glädje utlovas! Westcoast Jigger Bugs dansar.
Samarrangemang med Vänersborgs kommun.

BILJETTPRIS 200 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)