Författararkiv: jazzkissen01

Obs Ändrat!!! MELLANDAGSBLUES med AUNT NANCY!!

OBS ÄNDRING!!!!!!!
MELLANDAGSBLUES på Quality Hotel, Vänersborg, nu på TORSDAG 28 dec. kl. 20! Kassan öppnar kl. 19.

Pga sjukdom kan Aunt Nancy tyvärr inte komma.
Men vi har lyckats hitta en väldigt spännande ersättare, nämligen

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA

Råsvängig duo som spelar groovig blues & skön soul.

Stefan Dafgård ( Instigators, Jim´s Combo) : Sång, gitarr & munspel
Tommy Johansson ( Voxhall blues ) : Cajón

Nya, häftiga
Bull´s Eye
avslutar kvällen med sin soulfulla blues. Bull´s Eye består har utökat sättning med en organsit och består nu av:
Frank Karlsen sång, Mathias Johansson gitarr, Magnus Fagerström orgel, Kristian Lind bas och Andreas Johansson trummor.

Bandet kommer från Vänersborg och startade för 4 år sedan. Bull´s Eye är numera välkända i blueskretsar i trestadsområdet och har gjort flera succéframträdande hos Bluesföreningen Blue Chain och senast i början av december på Muddy´s the Blues Club i Uddevalla! Bandet har också spelat på Åmåls Bluesfestival samt hos Göteborgs bluesförening. Bandet har agerat förband till artsister som tillhör eliten i bluessverige, bl.a. Clas Yngström och Rolf Wikström. Två tidiga upplagor av Bull´s Eye har förbandat på Mellandagsbluesen och fått många lovord och av både publik och arrangör. Bull´s eye levererar sina låtar med stor scennärvaro, fina solon och ett drivet komp.

Ring 0709-107177 för att boka bord och/eller biljett (receptionen på Quality har stängt under helgen) eller kom i god tid! Kassan öppnar kl. 19.

Quality erbjuder bluesbufé inkl en valfri dryck för 169,- !! Som hittat!

Entré: medlem 150,- , övriga 200,-
Kvällens specialerbjudande: Medlemskort + entré: 300,- !! – Ger dej massor av häftiga musikupplevelser med kraftig rabatt under hela våren + Jazz på Terrazz!

Du får 50% rabatt på medlemskortet och 25 % på kvällens entré!!

 

 

 

 

 

ÄNTLIGEN DAGS FÖR KLUBB GÖSTA! – med AMANDA SEDGWICK!

ÄNTLIGEN DAGS FÖR KLUBB GÖSTA!!! Hurra! Som vi har väntat på att få mysa, träffas och quizza med Gösta och lyssna på vårt fantastiska husband tillsammans med fantastiska gäster. Denna gång är det ingen mindre än bebop-giganten, jazzundret och saxofonisten AMANDA SEDGWICK som gästar oss! Ta din partner, kompis och kollega under armen och kom till Folkets hus på fredag! Vi ses!

Klubb Gösta 1 dec

Ett smakprov på Amanda Sedgwicks musik:

Premiär för ny klubb – CLUB CLASSIC!

FREDAG 17 NOVEMBER KL. 18.00

CLUB CLASSIC MED LEVON CHILINGIRIAN

FESTSALEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

 2017-11-17 Club Classic

Nu är det premiär för Club Classic. Evenemanget är både en avspänd inkörsport för alla som är nyfikna på den klassiska musiken och samtidigt en rolig utmaning för alla som redan älskar den. Välkommen till Club Classic! 

Kvällen inleds vid 18-tiden för de som vill träffas över en bit mat, där Folkets hus serverar en härlig buffé. En timme senare blir det musikquiz med kvällens artister som levererar frågor om musiken och ger en musikalisk bakgrund. Det blir fina priser i den lekfulla tävlingen innan kvällen vid 20-tiden avslutas med en liten konsert.  

Premiärgäst är ingen mindre än Levon Chilingirian, verksam som violinist och kammarmusiker under mer än fyra årtionden med ”hela världen” som arbetsfält. Han är grundare av legendariska Chilingirian Quartet och både professor och Chamber Music Artist in Residence vid Royal Academy of Music och vid Guildhall School of Music and Drama, båda i London. Vid pianot hittar vi Jonas Olsson, en välbekant pianoprofil som medverkat vid många konserter i Vänersborg och en ledande pianist i Skandinavien. Han är verksam som pedagog och solist både i Tyskland och Sverige.

Konserten är ett samarbete mellan Vänersborgs Musikförening, Musikakademi Vänersborg, Vänersborgs kommun och Studiefrämjandet.    

 

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

Releasekonsert för nya MEWE!

IMG_3075

Jazzsångerskan och kompositören Anna Lundqvist släpper sin femte skiva tillsammans med sin kvintett. Den officiella releasefesten bli på hemmaplan i Vänersborg och kvällen till ära är också gitarristen Krister Jonsson gäst.

Vi utlovar allt i från stilla ballader till bombastiska fusiondängor. På Vänersborgs teater, ingång på baksidan.

Här kan du kika på ett klipp från turnén:

trim.E32BFF36-8F80-4577-854C-75601185A026

Aurorafestival 2-4 november

2-4 november

Höstens Aurorafestival äger rum i Vänersborg. Denna festival är i grunden en festival för de små ensemblerna, för det lilla rummet. Följ med Aurora Chamber Orchestra och alla de ungdomar från när och fjärran som deltar
i festivalveckan. De flesta av dem kommer att bo i privata värdfamiljer och kan du ta emot en Aurora-student får du en nära kontakt med framtidens förnämsta musiker och fribiljetter till flera av konserterna. Kontakta i så fall Vänersborgs Musikförening. Artister, lokaler och tider meddelas senare. Programmet presenteras i september, då också biljetterna släpps.

För information och biljettbokning – www.auroramusic.se

Dansk prisad ståkkvartett i Vänersborg 29/10

Prisad dansk stråkkvartett

Söndag 29 oktober kl 16.00 (obs! tiden)
Nightingale String Quartet
Festsalen, Folkets Hus, Vänersborg

IMG_2993

Kulturveckan i Vänersborg fortsätter på söndag med danska Nightingale String Quartet. Kvartetten består av fyra danska tjejer som ursprungligen var studiekamrater vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Nu har de spelat ihop i tio år och rönt stor uppskattning runt om i världen. De har erhållit flera priser både i och utanför Danmark. Kvartetten har gjort turnéer i Kina, Ryssland, Brasilien, USA och runt om i Europa och 2014 gjorde de sin debut i Wigmore Hall i London. Sverige har de gästat ett flertal gånger men nu är det premiärdags för Vänersborg. Deras skivinspelningar har prisats bland annat som Årets bästa kammarmusikinspelning av BBC Music Magazine och de blev utsedda till ”Young Artist of the Year” av brittiska tidskriften Gramophone. Nightingale String Quartet består av Gunvor Sihm och Josefine Dalsgaard violin, Marie Broholt Jensen viola och Louisa Schwab cello. Konserten ingår i Vänersborgs kommuns kulturvecka.

smakprov hittar du här: https://youtu.be/meF8CGZWfF4

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)

Melodic Melange – jazz och musik från olika hörn

2017-10-26Melodic Melange

TORSDAG 26 OKTOBER KL. 19.00
MELODIC MELANGE
BLÅ SCENEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

Improvisation och gränsöverskridande samarbeten är kännetecknande för Anders Hagberg, och hans projekt inkluderar ofta musiker från olika gen- rer och kulturer. I denna nya kvartett förenar han några av sina favoritmu- siker från olika samarbeten. Musiken kan beskrivas som ett andlöst möte mellan nordisk jazz och arabisk maqam. Med telepatisk kommunikation skapar musikerna en detaljrik väv av teman, rytmer och klanger och en mångfald av musikaliska färger och uttryck.

De fyra bandmedlemmarna är Anders Hagberg flöjter/sopransaxofon, Ahmad al Khatib oud, Johannes Lundberg kontrabas/röst och Lisbeth Diers slagverk.

BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)