månadsarkiv: oktober 2015

WAKENIUS X 2 – Momento Magico, Bob Dylan och JAZZO för alla barn!

MÅNDAG 26 Okt kl 19.00

Festsalen, Folkets hus, Vänersborg

Biljettpris 200:-/ Medlem 150:-

Magico

Pianolegenden Oscar Peterson har kallat Ulf Wakenius för “en av världens största gitarrister”. Nu kommer han i en ny spännande duo med sin son Eric och framför materialet från den aktuella skivan “Momento Magico”. Skivtiteln syftar på dessa speciella tillfällen när musiken lyfter och blir just magisk. Merparten av låtarna är egna kompositioner men duon gör också säregna tolkningar som ett av Eric Saties karaktärsstycken “Gnossienne”. Eric berikar även duon med sin personliga sång. Medverkande är Ulf Wakenius gitarr och Eric Wakenius gitarr/sång. Konserten ingår i kulturveckan i Vänersborg.

TISDAG 27 Okt kl 19.00

Another side of Shabtai Ben Avraham (Bob Dylan)

Föredrag med Göran Hermansson, Rådhussalen Folkets hus, Vänersborg

Föredraget med Göran Hermansson lyfter fram ett i stort sett förbisett perspektiv på Bob Dylan och hans lyrik. ”Det finns tusentals dylanologer i världen och jag tillhör inte den expertisen”, säger Göran, ”men få om någon gör kopplingen mellan Dylans musik, lyrik och hans judiska bakgrund”.
Vid sidan av sitt amerikanska namn Robert Zimmermann får också Bob Dylan ett judiskt namn Shabtai Zisel Ben Avraham. ”Another side of” syftar på Dylans fjärde album ”Another side of Bob Dylan”.

Föredraget ingår i kulturveckan i Vänersborg.

2015-10-27 Bob Dylan

LÖRDAG 7 Nov kl. 14.00

BILJETTPRIS 60 KRONOR (FÖR HELA FAMILJEN)

VÄNERSBORGS TEATER Folkets Hus, Vänersborg

Jazzo A5 webb
JaZZo – FaMilJeFöreställning

Välkommen till en fartfylld och svängig familjeföreställning! Ett härligt musikmöte med skickliga ungdomar och lärare från musikskolan och musikestetprogrammet på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg.
Jazzo riktar sig till barn mellan 6-10 år och medföljande vuxna. Till denna föreställning har musiker tillsammans med dramapedagog skapat en föreställning, där barn och vuxna får möta ett jazzigt och glädjefyllt musikskapande. Speltid ca 60 minuter.

Underbar körmusik med Sofia Vokalensemble

FREDAG 16 OKTOBER KL. 19.00

Sofia Vokalensemble

VÄNERSBORGS KYRKA

image

Sofia Vokalensemble, som i år firar 20 år, bildades 1995 av Bengt Ollén. Han är fortfarande körens engagerade dirigent.
Körens framträdanden kännetecknas av en varm, lyrisk, svensk körklang och en scenisk närvaro som har räckt långt i internationella tävlingar. 2014 utnämndes kören till ambassadör av det Internationella körförbundet och i år har kören tagit sig till final i
”Let the People Sing”.
Repertoaren består av bland annat traditionell nordisk körlyrik,
barockmusik, nyskriven musik från Sverige, England och Ame-
rika.

Brasilianska toner med AMH Brazil Connection! 14 okt kl 19.00

Onsdag 14 Okt kl 19.00, Festsalen, Folkets hus, Vänersborg

Ann-Marie Henning Brazil Connection

2015-10-14 Ann-Marie Hami 043Carlos Malta-sax,flöjtKarolina Vucidolac-sång

Anne-Marie Henning är jazzpianist, kompositör och arrangör från Stockholm. 2012 blev hon inbjuden till Rio de Janeiro av Augusto Mattoso, en av Rios mest anlitade basister, vilket ledde till CD-inspelning med några av Brasiliens främsta jazzmusiker. Och nu är de här!

Förutom Augusto möter vi Carlos Malta, flöjt och saxofoner, Renato Massa Calmon trummor och sångerskan Karolina Vucidolac, i ett varmt, positivt och svängigt möte mellan skandinavisk jazz och brasilianskt temperament.

Sibelius Dansar Tango

Söndag 4 Okt kl 16.30

Sibelius Dansar Tango

Festsalen, Folkets hus, Vänersborg

image

I Sibelius dansar tango har On Y Va Ensemble skapat en fiktiv karaktär in- spirerad av verklighetens Jean Sibelius. Lagom till 150-årsjubileet av hans födelse har gruppen placerat hans musik i en sagoskog. Den består av virvlande vals, sjungande träd, svanar och vattendroppar. Kompositörens funderingar genom åldrarna – kring livet, konsten och naturen – vävs sam- man i ord och musik. Det musikaliska landskapet kryddas av argentinsk tango av Piazzolla.

On Y Va Ensemble möttes på Musikhögskolan i Örebro 2009 och består av Gaianeh Pilossian violin, Anja Strautmanis cello och Amanda Elvin piano.