Orgeljazz på trio! – Jazz på Terrazz 13 juli

IMG_1948

Nästa Jazz på Terrazz 13 juli kl 19.00 Quality Hotel. Jazzmeny i baren och sol på himlen. Välkomna!

”Organ, Sticks and Strings” från Göteborg:
Fredrik Rixman – gitarr
Fabian Kallerdahl – orgel
Lade Källfelt – trummor
Gäster:
Anna Lundqvist – sång
Henrik Gad – tenorsaxofon

På scenen står då en väldigt spännande gitarrist från Göteborg – Fredrik Rixman och hans trio. Fredrik är lite av en doldis i jazzsammanhang, åtminstone för Vänersborgarna. Hans första besök som musiker var för en vecka sedan då han stod för mycket njutbar mainstreamjazz vid Skräcklestugan tillsammans med basisten Martin Olsson och Anna Lundqvist. Skrapar man lite på ytan framträder en gitarrist med många strängar. Fredrik är inte bara en väldigt spännande gitarrist, han också klubbägare – driver sedan 2015 klubben ”Unity” i Göteborg.

Fredriks göteborgsbaserade trio bjuder på härlig orgeltriojazz med den traditionella baslösa sättningen – Orgel, gitarr och trummor. Det blir standards, eget matetial och Pat Metheny som hyllas med några låtar. I denna trion har han med sig Fabian Kallerdahl, en av Sveriges bästa jazzpianister samt trummisen Lars Källfelt, en omtyckt och flitigt anlitad trummis i jazzkretsar. Som grädde på moset gästas trion av Anna Lundqvist och Henrik Gad, sång respektive tenorsaxofon.