Iris Bergcrantz Quintet – a family affair! 22 feb.

2018-02-22 Iris B

TORSDAG 22 FEBRUARI KL.19.00
IRIS BERGCRANTZ QUINTET
BLÅ SCENEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

”Ny svensk jazzsensation” utropar en recensent och en annan gråter av lycka över debutalbumet ”Different Universe”. Musiken låter sig inspireras av såväl folkmusik som impressionism, 60-talsrock och jazz!
Iris Bergcrantz började sin sångkarriär i tidig ålder. Redan som 4-åring sjöng hon i kör, som 9-åring medverkade hon på en CD-inspelning och vid 14 års ålder kom hon trea i en internationell tävling i Makedonien. 2014 turnerade hon med den legendariske trumslagaren Victor Lewis. Iris är också medlem i vokalgruppen Åkervinda som turnerat i Sverige och Nordamerika.
I kvintetten ingår pappa Anders Bergcrantz, en av världens främsta jazztrumpetare, mamma Anna-Lena Laurin piano, Johan Kolsut trummor och fästmannen Anders Fjeldsted bas.