Club Classic med Skallsjö Sommarorkester 28 september

FREDAG 28 SEPTEMBER KL. 18.00
CLUB CLASSIC MED SKALLSJÖ SOMMARORKESTER
FESTSALEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

Välkommen till Club Classic, som är både en avspänd inkörsport till den klassiska musiken och samtidigt en rolig utmaning för alla som redan älskar den. Under trevliga former med buffé och musikquiz med kvällens artister, avslutas kvällen med en liten konsert. Kvällens artister är Skallsjö sommarorkester och publiken får möta en kammarmusikalisk upplevelse av rang! Orkestern startades för sex år sedan på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg och består nu av unga musiker som avslutat eller snart avslutar sin högre musikaliska utbildning. I Sjostakovitjs första pianokonsert i c-moll, en udda kombination av instru- ment med stråk, piano och trumpet, är två ex-vänersborgare solister – Maja Korp piano och Jonathan Jennesjö trumpet. Dessutom blir det musik av Mendelssohn, Puccini och Atterberg.

2018-09-28 Club Classic 3 Skallsjö