Thomas Backman med ny grupp – 18 oktober!

TORSDAG 18 OKTOBER KL. 19.00 

THOMAS BACKMAN

BLÅ SCENEN, FOLKETS HUS, VÄNERSBORG

8AF2D4AE-12FE-4E37-8382-4D549C0373D8

Träblåsaren Thomas Backman har under många år hörts i grupper som Paavo, Klabbes Bank och Thymeshift eller med Sarah & Georg Riedel, Maia Hirasawa och Cecilia Persson. 2016 samlade Thomas några av sina favoritmu- siker och bandet ”Thomas Backman” såg dagens ljus. Tillsammans skapar de ett unikt sound med varierande stämningar och spännande instrumente- ringar. Gruppens debutalbum ”Did you have a good day, David?” släpps i slutet av augusti 2018, nästan releasekonsert alltså!
Musiken kombinerar element från bebop och frijazz till hiphop, indiepop och kammarmusik. Förutom multiträblåsaren Backman möter vi tre andra tunga namn på den svenska musikscenen – Jose ne Lindstrand keyboards/sång, Oskar Schönning bas/gitarr och Julia Schabbauer trummor/sång/keyboard.
BILJETTPRIS 160 KRONOR (MEDLEM 120 KRONOR)