Åkervinda

Folkets Hus, Vänersborg
Festsalen
Ordinarie 200 kr, medlem 150 kr

Denna prisbelönta vokalgrupp har efter sin TV-debut i Allsång på Skansen hyllats

världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. Gruppen släppte sitt debutalbum ”Kära mor” redan 2014 och våren 2018 kom uppföljaren ”Förgänglighet” som blev nominerad till en Grammis i kategorin ”Årets folkmusik”.

Med rötterna i jazzen har de fyra sångerskorna även en varm plats i sina hjärtan för nordisk folkmusik. Tillsammans plockar de fram gamla folkmelodier och skapar nya spännande arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och jazzharmonik. Åkervinda tar med sina lyssnare till en trolsk värld, där ljuva skira stämmor möter täta klanger med en djup sårbarhet och en orubblig kvinnokraft som får nackhåren att resa sig. Åkervinda är Agnes Åhlund, Iris Bergcrantz, Linda Bergström och Lise Kroner.