Attacca Quartet – OBS, FLYTTAT TILL 2022!

Vänersborgs Musikförening

Attacca Quartet – OBS, FLYTTAT TILL 2022!

Sön 16 okt 2022
Kl

Ordinarie 200 kr, medlem 150 kr

Observera att evenemanget är flyttat till 2022 på grund av Coronapandemin. Mer information kommer i början av spelåret 2021-2022.

New York-baserade stråkkvartetten Attacca Quartet har funnits i drygt 15 år. Från utsålda konserter i Carnegie Hall och Radio City Music Hall till små intima kammarmusiklokaler bjuder de på stråkkvartetternas tidlösa skönhet. De har mottagit mängder av musikpriser runt om i världen och blivit internationellt erkänd som en av de mest dynamiska ensemblerna i sin generation – en kvartett för modern tid. ”De glider skickligt mellan musiken från 1700-talet till 2000-talets levande kompositörsrepertoar”, skriver en recensent.

Musikerna träffades 2003 på anrika Julliard School i New York och består av Amy Schroeder och Keiko Tokunaga violin, Nathan Schram viola och Andrew Yee cello. På programmet står musik av amerikanska kompositörer Caroline Shaw, Gabriella Smith och europapremiär på ett stycke av Paul Wiancko samt Dvořáks stråkkvartett nr 12 ”den amerikanska”.

Konserten bildar upptakt till Kulturveckan i Vänersborg 2020 – Lyskraft. I samarbete med På Turné – Regional Musik i Sverige och Musikarrangörer i samverkan.

Biljetter kan förköpas online (se länk till höger) eller på plats i biljettkassan.