Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Tis 7 feb 2023
Vänersborgs Teater
200 kronor (medlem 150 kronor)

Barcelona Gipsy balKan Orchestra har, efter tio år i branschen och med sex studioalbum i ryggen, turnerat i över 40 länder och har 150 000 följare på YouTube. 2019 anslöt sig den sicilianska sångerskan Margherita Abita till gruppen och förde med sig nya smaker, ny energi och en ny kärna.

Med albumet ”Nova Era” bekräftade de sin ställning som ett av de mest hyllade banden inom traditionell musik, med stor respekt för sina förfäder men samtidigt närvarande i nuet. Utifrån bandmedlemmarnas olika nationaliteter, med musiker från Spanien, Italien, Frankrike, Serbien, Grekland och Ukraina skapas magi, där varje instrument har sin plats.

I bandet ingår Margherita Abita sång, Ivan Kovačević kontrabas, Stelios Togias slagverk, Julien Chanal gitarr, Daniel Carbonell klarinett, Oleksandr Sora/Pere Nolasc Turu fiol och Fernando Salinas dragspel.

I samarbete med På Turné och Förvaltningen för kulturutveckling.

Biljetter till Vänersborgs Teater endast via Folkets Hus, Vänersborg.