Skip to main content

Daniel Tengberg och Musica Vitae, Vargöns kammarorkester

När
Lör 23 apr 2022
Kl 16:30
Var
Vänersborgs Kyrka
Pris
250 kronor (Medlem 200 kronor)

Den ryske tonsättaren Igor Stravinsky växte upp omgiven av musik och redan som ung pojke lär han fått se en skymt av Tjajkovskij. Säkert är i alla fall att Stravinsky var en stor beundrare av sin äldre kollega, och i den här konserten får vi höra verk där de båda ryska tonsättarna har inspirerats av 1700-talets musik.

Stravinskys Pulcinella suite är från början balettmusik, och bygger på tongångar av bland annat den italienske tonsättaren Pergolesi. Tjajkovskijs virtuosa Rokokovariationer kan sägas vara det närmaste han kom att komponera en cellokonsert. I sitt stycke inspirerades han av sin kanske störste idol, nämligen Mozart. Solist är Musica Vitaes egen solocellist Daniel Tengberg, uppväxt och skolad i musikens Vargön.

Vid konserten spelas även musik av 1700-talstonsättaren Anders Wesström och uruppförs ett stycke av den hyllade tonsättaren Andrea Tarrodi. Hennes uttrycksfulla musik har bland annat beskrivits som en ”veritabel färgpalett” och som ”en stimulans för alla våra sinnen”.

Konserten inleds med musik av Vargöns kammarorkester under ledning av Catarina Olsson.

Konserten i samarbete med Svenska kyrkan Vänersborg och Väne-Ryr.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer