Dramakonsert – Kreutzersonaten

Ol Ox Music

Dramakonsert – Kreutzersonaten

När
Lör 28 nov 2020
Kl 15:00
Var
Vänersborgs Teater
Pris

I december 2020 är det 250 år sedan Ludwig van Beethoven föddes. Han är en av de tonsättare som betytt mest för vår musiks utveckling och han lämnade efter sig en musikskatt av odödliga mästerverk.

Den västerländska kulturen har frambringat tre berömda verk med namnet Kreutzersonaten. Det första är Beethovens violinsonat från 1803. Det andra är Leo Tolstojs roman från 1890, som fått sitt namn därför att Beethovens sonat spelar en viktig roll i handlingen. Det tredje är en stråkkvartett av Leoš Janáček, som i sin tur inspirerats av Tolstojs novell.

Tillsammans med Krister Henriksson bjuder Old Ox Chamber Orchestra, under ledning av Terje Tønnesen, på en föreställning där Janáčeks berömda stråkkvartett, Kreutzersonaten, varvas med Tolstojs rasande text. Hustrumördaren Pozdnysjev beskriver kallt hur han svartsjuk och kränkt knivhugger sin hustru till döds. Berättelsen från 1890 är lika aktuell i dag som någonsin, ett brinnande debattinlägg om jämlikhet och självständighet och vad som styr samhällets konventioner om äktenskap, parrelationer och sex.

Arrangör Old Ox Music.

BILJETTPRIS  290 KRONOR, PENSIONÄR 240 KRONOR, UNDER 26 ÅR 150 KRONOR, UNDER 8 ÅR GRATIS

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer