Ensemble Odd Size – Från barock till Dolly Parton

Folkets Hus, Vänersborg
Festsalen
Ordinarie 200 kr, medlem 150 kr

I konserten ”Something Old and Something Stolen” spelar Ensemble Odd Size kända och mindre kända pärlor från tidigt 1600-tal fram till dagens musik. Allt svetsas samman av Odd Sizes innerliga improvisationsglädje, virtuosa sväng och sceniska närvaro. Vem minns inte deras framförande av Händels Messias?

Musikerna spelar alla regelbundet med några av Europas ledande ensembler för tidig musik och barockmusikens estetik och färgpalett ligger dem varmt om hjärtat. I konserten framförs verk av bland andra Dowland, Biber, Bellman, Shumann, Dolly Parton och Billie Holiday. Helt barockt!?

I ensemblen ingår Elisabeth Holmertz sång, Per Buhre barockviolin och sång, Ingrid Andersson barockcello och sång samt Fredrik Bock barockgitarr, charango och sång.