Skip to main content

Kristine West & Ensemble Barocca

Kristine West & Ensemble Barocca

När
Tor 19 sep 2024
Kl 19:00
Var
Festsalen, Folkets Hus
Pris
250 kronor (medlem 200 kronor)

Vårt västsvenska arrangörsnätverk Kammarmusik i Väst som omfattar sex musikarrangörer har en turnéserie kallad ”Musik så in i Norden”. Den första konserten för säsongen bjuder på ett spännande och nyetablerat samarbete mellan den svenska flöjtisten blockflöjtisten Kristine West och danska Ensemble Barocca, fyra musiker specialiserade på musik från renässans och barock. Gruppens medlemmar möttes när de var studenter vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. De har utvecklat en egen spelstil på samtida originalinstrument och fokuserar på tidens uttryckssätt. I ensemblen ingår Christine Nonbo Andersen sopran, Tinne Albrectsen barockviolin, Marie Rosenkilde Qvist barockcello och Ruben Munk cembalo.

Flöjtisten Kristine West, som hördes för ett år sedan i Vänersborg, har med sina rötter från Hälsingland med folkmusiken som sin musikaliska bas, tagit sig ut i den tidiga musiken, konstmusiken och världsmusiken för att där etablera sig som en av sin generations instrumentalister. Hon är med sitt breda musikaliska kunnande och en bländande teknik en efterfrågad solist och anses idag vara en av våra allra främsta flöjtister. Klangen och tonen är central i hennes uttryck, något som format – och ständigt omformar – hennes musikaliska röst.

Ett samarrangemang med arrangörsnätverket Kammarmusik i Väst och Kulturförvaltningen, VGR. Musik så in i Norden-konserterna återkommer en gång per termin under de kommande två åren.

Foto Amanda Lindgren

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer