Mellandagsblues – The Kokomo Kings

Tis 28 dec 2021
Quality Hotel, Vänersborg
200 kronor (Medlem 150 kronor)

Vi törs lova en Mellandagsblues som slår det mesta! Det svensk-danska bandet Kokomo Kings bjuder på en kompromisslös häxbrygd kokt på diverse rootsmusik, opolerad Mississippi boogie, djupt förankrad gammal skramlig blues, ett stänk hillbilly och profan, extatisk gospel.

På meritlistan står ett antal starka album och diverse utmärkelser, såsom månadens album i Tyskland, årets femte bästa album i USA och ”Band of the Year” i England. De har spelat på klubbar och festivaler hela Norden, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Schweiz, Spanien, Frankrike, Holland, Belgien och Storbritannien. Bandet, som sommaren 2019 släppte sitt tredje album ”Fighting Fire With Gasoline”, består av Martin Abrahamsson gitarr/sång, Magnus Lanshammar bas/gitarr, Ronni Boysen gitarr och Daniel Winerö trummor.