Musik ur böckernas magiska värld – Gothenburg Combo med Lina Nyberg och David Stackenäs

Lör 11 feb 2023
Vänersborgs Teater
250 kronor (Medlem 200 kronor)

Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Eller Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien? Och hur klingar Yoko Ono, Edith Södergran och Karin Boyes texter översatta till musikens språk? Följ med den kritikerhyllade duon The Gothenburg Combo tillsammans med sångerskan Lina Nyberg och gitarristen David Stackenäs på musikaliska vandringar längs bokryggarna!

Det blir ett sjudande musikaliskt möte i gränslandet mellan klassisk musik, jazz, improvisation, folkmusik och visa. Det vill säga mycket av det som Vänersborgs Musikförening står för.

The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy. Lina Nyberg är en av Sveriges mest kreativa och innovativa jazzsångerskor och kompositörer och David Stackenäs har utvecklat ett alldeles eget och unikt sätt att spela gitarr på.

Foto Jerker Andersson