Beethoven 250 år

Lör 3 okt 2020
Vänersborgs Museum
Ordinarie 200 kr, medlem 150 kr

I år skulle Beethoven, ett av tidernas största musikaliska genier, fyllt 250 år. Det firar vi med att bjuda på hans första pianokonsert, här i version för piano och stråkkvartett. Konserten uruppfördes med Beethoven själv vid pianot, den här kvällen är han utbytt mot pianisten Karin Birgersson. Med sig har hon några av Västsveriges framstående kammarmusiker; violinisterna Per Drougge och Charlotta Grahn Wetter, violasten Märta Eriksson och cellisten Frida Bromander.

Programmet rymmer även Schuberts fantastiska kvartettsats i c-moll, det enda verk kompositören inte kasserade under skrivarkrisåret 1820, samt en riktig pärla; den magiska långsamma satsen ur Shostakovich andra pianokonsert.