Trio Frón

Ons 21 sep 2022
Festsalen, Folkets Hus
200 kronor (medlem 150 kronor)

I serien ”Musik så in i Norden” presenterar vi Trio Frón från Island. Frón är det gamla namnet på Island, där trions medlemmar bor och arbetar som musiker. Trion består av Áshildur Haraldsdóttir flöjt, Bryndís Halla Gylfadóttir cello och Helga Bryndís Magnúsdóttir piano.

Efter avslutade studier på öns musikhögskola fortsatte de sina studier i London, Paris och New York. De har nominerats till och vunnit många musikpriser samt spelat in ett flertal album. Till vardags spelar de med i Islands symfoniorkester, i kammarorkestrar, i kammarmusikgrupper och som solister runt om i världen. Trio Frón bjuder på ett omväxlande trioprogram med musik av kända och okända mästare.

Konserten arrangeras i samarbete med Kammarmusik i Väst och Förvaltningen för kulturutveckling.