Trio Suomi – finska världsartister på turné

När
Ons 3 mar 2021
Kl 19:00
Var
Konsthallen, Trollhättan
Pris
Ordinarie 200 kr, medlem 150 kr

Kammarmusikföreningar i Västsverige har tillsammans bjudit in en förnämlig finsk klarinett-trio till en turné våren 2021. Trion består av Olli Leppäniemi klarinett, Marko Ylönen cello och Juho Pohjonen piano. De kommer att spela musik av bland andra Beethoven och Brahms. 

Olli Leppäniemi är förste klarinettist i Tapiola Sinfonietta och lärare vid Sibeliusakademin. 2009 vann han första pris i en Carl Nielsen-tävling, vilket har lett till en rad framträdanden runt om i världen. Marko Ylönen var redan som femtonåring finalist i nationella cellotävlingar och har sedan vunnit priser i både Moskva och New York. Även han turnerar världen runt. Sedan 2009 är han anställd som professor vid Sibeliusakademin i Helsingfors.

Pianisten Juho Pohjonen har fått stora utmärkelser för sitt djupa musikaliska kunnande och för distinkta tolkningar av repertoaren från Bach till Salonen. Han har framträtt i Europa, Asien och Nordamerika och har vunnit flera priser i flera tävlingar. 

Konserten arrangeras i samarbete med Vänersborgs Musikförening, Kammarmusik i Väst, Kulturrådet och Förvaltningen för kulturutveckling.

BILJETTPRIS 200 KRONOR (MEDLEM 150 KRONOR)

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer