Skip to main content

Vargöns Storband med Magnus Lindgren

När
Lör 18 feb 2023
Kl 17:00
Var
Vänersborgs Teater
Pris
250 kronor (Medlem 200 kronor)

Vargöns Storband har funnits sedan 1970-talet och kan om något år fira sitt femtioårsjubileum. Storbandet har sedan dess gjort mängder av konserter med de bästa av de bästa bland Sveriges jazzmusiker, senast på ett fullsatt Vänersborgs Teater med Nisse Landgren.

Här är storbandet tillbaka med Magnus Lindgren, en mycket kompetent och respekterad solist på tenorsax, flöjt och klarinett men även som dirigent, kompositör och musikarrangör.

På Nobelprisets bankett 2003 skrev Magnus och framförde all musik som solist med sin kvartett och Stockholms sinfonietta. Direktsänd för miljoner TV tittare världen över var detta första gången som en jazzmusiker stått för musiken.

2020 intog Magnus den legendariska scenen Hollywood Bowl i Los Angeles. Tillsammans med pianisten John Beasley arrangerade han musiken för att fira Charlie Parkers 100-årsjubileum. Ett amerikanskt storband plus stråkmusiker från Los Angeles Philharmoniker leddes av Magnus som spelande dirigent.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer