Skip to main content

Vargöns Storband med Magnus Lindgren

När
Fre 28 jan 2022
Kl 19:00
Var
Vänersborgs Teater
Pris
250 kronor (Medlem 200 kronor)

Vargöns Storband har funnits sedan 1970-talet och kan om något år fira sitt femtioårsjubileum. Storbandet har sedan dess gjort mängder av konserter med de bästa av de bästa bland Sveriges jazzmusiker – Claes Janson, Svante Thuresson, Viktoria Tolstoj, Rigmor Gustafsson, m.fl. och vem minns inte konserten med Nisse Landgren vintern 2020 som fyllde Vänersborgs Teater till sista plats.

Nu är Storbandet tillbaka med Magnus Lindgren.

Magnus Lindgrens ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt musikliv som möts med respekt och fascination.

Magnus förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Han klär dem i en melodisk kostym, optimalt för den snygga ram som passar just nu. Men kanske mest briljant är Magnus Lindgren när det gäller hans känslor för att arrangera musik. Storheten ligger i det sätt som han sätter samman ljudfärgerna, rytmfigurerna, harmonisekvenserna.

Magnus Lindgren tror att ”improviserad musik är en bro mellan människor. Genom musik kan vi möta människor på ett universellt språk där skillnader försvinner och vi alla möts som ett. Storband är till Jazz vad symfoniorkestern är till Klassisk musik. Denna tradition att kombinera stora ensembler med improvisation är fortfarande något som jag tycker är mest inspirerande inom musiken.”

Bered er på ännu en härlig storbandsafton.  Musikalisk ledare för storbandet är trombonisten Sixten Hay.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer