Skip to main content

Jazz på Terrazz – Andreas Hellkvist Trio

Jazz på Terrazz – Andreas Hellkvist Trio

När
Ons 28 aug 2024
Kl 19:00
Var
Hotell Hehrne, Restad Gård, Vänersborg
Pris
200 kronor (medlem 150 kronor)

Andreas Hellkvist, Samuel Hällkvist och Daniel Olsson har en lång gemensam historia och i och med inspelningen av Andreas soloalbum “Finally!” 2016 väcktes gruppen till liv på ett mer påtagligt sätt. Deras nya skiva, “Becoming”, visar tydligt hur gruppens sound utvecklats.

Musiken baseras kring Andreas kompositioner och utforskar jazz i gränslanden mellan fusion, gospel och funk. Formatet är det för orgeljazz typiska orgel-gitarr-trummor, men soundet är mestadels inte så typiskt för en sådan trio.

Andreas Hellkvist brukar beskrivas som virtuos, lekfull och inlevelsefull vid Hammondorgeln. Samuel Hällkvist är en jazzgitarrist som aldrig varit rädd för att gå sin egen väg. Daniel Olsson är en mångsidig jazztrumslagare, vilket gör honom till den ideala trummisen i denna grupp eftersom musiken spänner över ett ganska brett spektrum, från råsvängig jazz och funkiga beat till ballader.

Ta buss 68 från Resecentrum Vänersborg kl. 18.00 eller 18.30 till Restad Gård. Hem reser du kl. 20.33, 21.03 eller 21.33.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer