Skip to main content

Loïc Dequidt Quintet feat Staffan Svensson och Tommy Smith

Loïc Dequidt Quintet feat Staffan Svensson och Tommy Smith

När
Ons 6 nov 2024
Kl 19:00
Var
Blå scenen, Folkets Hus
Pris
250 kronor (medlem 200 kronor)

Franskfödde pianisten Loïc Dequidt samlar nu gamla spelvänner i en ny konstellation med skotske saxofonisten Tommy Smith och göteborgske trumpetaren Staffan Svensson i frontlinjen. Kvintetten fullbordas av Mattias Hjort kontrabas och Peter Nilsson trummor.

Loïc har studerat jazz, klassisk harmonilära och indiska slagverk i både Italien och Frankrike. Han har inspirerats av såväl Herbie Hancock och Maurice Ravel som av skandinavisk jazz och indisk musik och turnerat i många länder. Tommy Smith började på anrika Berklee College of Music i New York som 16-åring. På rekommendation av Chick Corea kom han till Gary Burtons band – en början på en lång internationell karriär. Staffan Svensson är sedan över tre decennier en stark röst i det skandinaviska musiklandskapet. Mattias Hjorth och Peter Nilsson har spelat med en lång rad svenska och internationella storheter inom jazz- och improvisationsmusikfältet.

Konserten stöds av Knutpunkt.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer