Skip to main content

Mendelssohns violinkonsert – Nils-Erik Sparf violin och Matti Andersson accordeon

Mendelssohns violinkonsert – Nils-Erik Sparf violin och Matti Andersson accordeon

När
Sön 2 feb 2025
Kl 15:00
Var
Festsalen, Folkets Hus
Pris
250 kronor (medlem 200 kronor)

På dagens program står bland annat Felix Mendelssohns älskade Violinkonsert i e-moll från 1844. Vid endast 35 års ålder komponerade Mendelssohn den här fantastiska musiken som så många tagit till sitt hjärta men som få har hört i kombination violin och accordeon. Här presenterar violinisten Nils-Erik Sparf och accordeonisten Matti Andersson konserten i en unik tappning.
Nils-Erik Sparf är verksam som solist och kammarmusiker över hela världen och finns representerad på ett stort antal inspelningar. Han har varit konsertmästare i Kungliga Hovkapellet, Kungliga Filharmoniska Orkestern och i Uppsala Kammarorkester.
Matti Andersson har under många år verkat som musiker och pedagog. Hans ämnen var från början flöjtmetodik, ensemblespel, brukspiano och musikteori men efter att ha träffat mästeraccordeonisten Lars Holm blev han intresserad av accordeon och har nu verkat som accordeonist i över 40 år. Sparf och Andersson har samarbetat i många år.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer