Skip to main content

Monbijoukvartetten

Monbijoukvartetten

När
Lör 23 nov 2024
Kl 15:00
Var
Festsalen, Folkets Hus
Pris
250 kronor (medlem 200 kronor)

Möt en av Skandinaviens mest aktuella stråkkvartetter, den unga Monbijoukvartetten från Malmö, som trots att den endast funnits sedan hösten 2022 övertygande tog hem vinsten i Sveriges största kammarmusiktävling Ung och Lovande 2023. Nu är de ute på vinnarturnén med musik av Haydn, Beethoven och ett beställningsverk för kvartetten av Monnakgotla.

Översatt från franskan blir ”mon bijou” på svenska min juvel men gruppnamnet har en mer blygsam härkomst. Det var i en lägenhet på Monbijougatan i Malmö, som kvartetten befann sig när den bildades. De sökte ett internationellt gångbart namn och fann att gatunamnet passade bra för ändamålet.

Kvartetten består av violinisterna Marcus Bäckerud och Alexander Chojecki, Oscar Edin viola och Kristian Chojecki cello.

I samarbete med Kammarmusikförbundet, Västmanlandsmusiken och Musik i Syd, med stöd av Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Kulturrådet.

Foto Jonas Bilberg

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer